Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Λαχματζού  Αρμένικη συνταγή. Υλικά  για τη  ζύμη:1 κιλό  αλεύρι ,2 κούπες  νερό  λίγο  αλάτι  και  1  φακελάκι  μαγιά.
Υλικά  για  τη γέμιση:1,5 κιλό  μοσχαρίσιο κιμά , 4  κρεμμύδια   , 4  σκελίδες   σκόρδο 1  ματσάκι  μαϊντανό  150 με  200 γραμμάρια   πολτό  τομάτας   αλάτι και  πιπέρι.

Εκτέλεση:Μέσα  σε  1  κούπα  χλιαρό  νερό, ανακατεύουμε   τη  μαγιά και  μετά   το  βάζουμε στο μπολ  που  έχουμε  ήδη   το  αλεύρι  και  το  αλάτι,συμπληρώνουμε  1 κούπα  νερό.Ύστερα   το   ζυμώνουμε  και  αφήνουμε 1  ώρα  να  φουσκώσει εντωμεταξύ   ψιλοκόβουμε  το  κρεμμύδι  το   σκόρδο και  το  μαϊντανό και   το  ανακατεύουμε  με  το  κιμά  Προσθέτουμε  το  τοματοπολτέ, το πιπέρι   και  το  αλάτι  συνεχίζοντας  το  ανακάτεμα . Μετά  από  από  ώρα κόβουμε   ζύμη στα  τέσσερα  και  μετά  ανοίγουμε με  το  πλάστη  σε  πολύ  λεπτά  φύλλα   με   σχήμα  στρογγυλό.Βάζουμε  στο κάθε   κομμάτι  1  κουταλιά  κιμά  και  το  απλώνουμε .Βάζουμε  το Λαχνατζου  στο  ταψί   και  το ψήνουμε στους  200  βαθμούς για  15 με  20 λεπτά.Το  φτιάχνουν   στην  Αρμενία  και  είναι  πολύ  ωραίο  φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου