Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τάρτα Σοκολάτα

Πως το κάνουμε:

Για την τάρτα:
  1. Τρίψτε τα μπισκότα και βάλτε τα σε μια φόρμα τάρτας.
  2. Σε κατσαρολίτσα, λιώστε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
  3. Προσθέστε τα στα μπισκότα και ανακατέψτε καλά, να βραχούν τα μπισκότα. Με τα χέρια ή με μια κουτάλα, στρώστε καλά τα μπισκότα γύρω γύρω στη φόρμα, πατώντας τα για να συμπιεστούν. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε την τάρτα μας.
  4. Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
Για τη γέμιση:
  1. Πάρτε μια βαθιά κατσαρόλα και βάλτε μέσα το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα (όπως είναι ολόκληρο, χωρίς να το ανοιξετε φυσικά). Βάλτε νερό αρκετό ώστε να καλύπτει ολόκληρο το κουτί και βάλτε το να βράσει.
  2. Αφού πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράζει για 2 ώρες. Προσέξτε το νερό να συνεχίσει να καλύπτει όλο το κουτί καθ' όλη τη διάρκεια, γιατί αλλιώς μπορεί να έχετε καμιά έκρηξη! Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει.
  3. Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα. Προσθέστε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε καλά. Μετά προσθέστε το ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά. Έτοιμη η σοκολατένια γέμιση.
Για την ολοκλήρωση:
  1. Βάλτε τη σοκολατένια γέμιση μέσα στην τάρτα.
  2. Βάλτε την τάρτα μέσα στο ψυγείο να σφίγγει και εν τω μεταξύ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ (χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη, γιατί η γέμιση είναι εξαιρετικά γλυκιά)
  3. Βγάλτε την τάρτα από το ψυγείο και με ένα κορνέ γεμίστε την από πάνω με τη σαντιγύ.
  4. Διακοσμήστε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα 
  5. Καλή σας όρεξη!
http://www.party-events.gr/images/party-chef.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου